חומצות שומן רב בלתי רוויות מכילות שניים עד שישה קשרים כפולים בין אטומי הפחמן המרכיבים אותן. מופיעות בד"כ במצב צבירה נוזלי בטמפרטורת החדר.
קיימות שתי משפחות של חומצות שומן רב בלתי רוויות: חומצות שומן מסוג אומגה 3 וחומצות שומן מסוג אומגה 6.
חומצות שומן אומגה 3 קצרות שרשרת מקורן בעיקר בזרעי פשתן, אגוזי מלך ושמני סויה וקנולה.
חומצות שומן אומגה 3 ארוכות שרשרת נמצאות בדגים ובעיקר בדגי ים צפוניים.
חומצות שומן אומגה 6 מצויות בשמן תירס, שמן חמניות, שמן סויה, אגוזי מלך.